Госпожа Опера разказа на панагюрските деца музикалната приказка „Петя и Вълкът”

Дните на оперното изкуство, организирани от Община Панагюрище стартираха днес, 11 ноември , с вълнуваща среща на панагюрските деца  с Госпожа Опера , в голямата зала на Театър Дом – паметник. Госпожата, заедно оркестъра и балета на Държавна опера Пловдив им разказа музикалната приказка „Петя и Вълкът” , написана от Сергей Прокофиев.

img_0380

Преди това Госпожа Опера  представи по атрактивен начин на малчуганите основните четири групи музикални инструменти в симфоничния оркестър и тяхното звучене– ударни, медни и дървени духови инструменти ,  и най-голямата група на струнните инструменти.

img_0402 img_0410 img_0420 img_0427

Децата разбраха колко важна е ролята на диригента, след като две момчета от залата опитаха да дирижират оркестъра и установиха, че това никак не е лесно. „Трябва много да се учи в музикално училище, за да станеш диригент”, обясни на момчетата диригентът на спектакъла Константин Добройков.

img_0442 img_0444

Госпожа Опера лично разказа приказката за малкия храбрец Петьо, който се разхожда в гората и среща различни животни. Появяват се и ловците. Лошият вълк беше надхитрен от малкото момче , беше заловен и отведен в зоологическата градина.Всеки от героите се изпълняваше от определен инструмент в оркестъра, а историята беше пресъздадена и чрез театър на сенките от балетистите на Опера Пловдив, хореографията на Ромина Славова.

img_0448 img_0461 img_0466 img_0470

Децата в залата научиха много нови неща, искрено се забавляваха, а на финала бурно аплодираха участниците в представлението.

img_0476

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn