Граждани се оплакват от лошите условия в тоалетните в поликлиниката

Поликлиниката се посещава всеки ден от стотици нуждаещи се, в това число от много болни, възрастни хора и деца, които често имат нужда от тоалетна.
От години граждани често алармират за лошите условия в санитарния възел на панагюрската поликлиника. При един от последните сигнали жена от Панагюрище се оплака, че липсвали дори елементарни условия, като например закачалка или полица.
Запознахме със сигнала управителя на „ДКЦ-1”ЕООД – Панагюрище д-р Мирела Делибашева и посетихме обекта на място. Установихме, че в тоалетната на втория етаж в поликлиниката, в съседство с клиничната лаборатория, има монтирани закачалки, поставено бе и пластмасово столче, на което пациентите биха могли да оставят багажа си. Подобни „екстри” липсваха в тоалетната на първия етаж, но пък и двете открихме отключени.
„Стараем се да поддържаме тоалетните чисти, но при условие, че те се използват не само от пациенти на поликлиниката, а като обществени, каквито трябва да подчертаем в града липсват, задачата често е непосилна. Почти ежедневно констатираме липси”, коментира д-р Делибашева и допълни, че това e причината след края на работното време и в почивните дни тоалетните да се заключват.
Липсата на обществена тоалетна в града наистина е сериозен проблем. Справка в проектобюджета на Общината за 2016 година показва, че в инвестиционната програма са предвидени 45 675 лева за ремонт на обществената тоалетна на улица „Цар Освободител”.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn