Дали ще бъде въведена „синя зона“ в Панагюрище и кога-въпрос на предстоящ дебат  

По време на общественото обсъждане на предварителния проект на Генералния план за организация на движението на община Панагюрище беше дискутиран и един от въпросите, който  вълнува жителите на Панагюрище и общината, свързан с паркирането в града, в частност създаването на „синя зона“. Припомняме, че обсъждането се проведе на 26 ноември. Основната цел на този план е да даде оптимални решения  за повишаване на безопасността на транспорта и подобряване на трафика в града. Проектът бе представен пред аудиторията в залата от инж. Петя Арабаджиева, проектант и управител на „Трафик дизайн груп“ ЕООД, фирмата, изработила плана.

Ето какво обясни във връзка с евентуалната синя зона инж. Арабаджиева: „Към момента това, което сме очертали като паркирания по улици и централна градска част към момента са около 300. Голяма част от евентуалната бъдеща „синя зона“ е разположена по уличната мрежа, нямаме достатъчно площи, които да бъдат направени и обособени като паркинги, които да бъдат дадени било за платено паркиране, синя зона или друг вид паркиране“.

„Въвеждането на „синя зона“ се прави с цел облекчаване на движението и живота на хората“, подчерта кметът на община Панагюрище Никола Белишки.

ТЕМАТА В ПОДРОБНОСТИ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ НА СТРАНИЦИТЕ НА ПЕЧАТНОТО НИ ИЗДАНИЕ – ВЕСТНИК „ОБОРИЩE“, КОЕТО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ В СРЯДА.

Всеки, който желае може да се запознае подробно със скиците на плана, които са поставени на витрините на Туристическия информационен център, в сградата на ГУМ, и да отправи своите предложения, които да бъдат заложени в плана.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn