Даниел Немски от КЛА „Оборище“ Панагюрище спечели седмобоя на националния шампионат в София. Иван Иванов завоюва бронзов медал

Даниел Немски от КЛА „Оборище“ Панагюрище спечели седмобоя при юношите под 20 години на националния шампионат в зала „Асикс Арена“, състоял се в София на 27 и 28 януари.
Немски бе постоянно на втора позиция след Димитър Господинов (Хеброс – Харманли), който бе най-добри в първите три дисциплини 60 м, скок дължина и гюле. Панагюрецът навакса 100 точки в последната дисциплина от първия ден – скок на височина, където победи с 1.74.

Господинов започна страхотно втория ден на 60 м с препятствия, но в овчарския скок Немски отново навакса и показа истинска класа на 1000 м, където „изкова“ златния медал с 2:56.65 като събра 697 т. и общо 3721. Водачът до този момент Димитър бяга 3:29.50  и се задоволи с 3542 т. и второто място.

Бронзът бе за друг панагюрец – възпитаник на треньорката Катя Кроснарова – 15-годишният Иван Иванов – 3321 т.

Илиана Кокотанекова завоюва 6-то място в сектора за тласкане на гюле. Отлично се представиха и останалите състезатели на клуба.

Ръководството на КЛА „Оборище“ Панагюрище благодари на всички състезатели за положените усилия, както и на техните родители за проявеното разбиране. Специални благодарности ръководството на клуба отправя и към „Оптикоелектрон Груп“ АД  и г-н Лука Гарчев за оказаната подкрепа.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn