Да бъдат здрави, обичани деца и да живеят в страна, която се грижи за тях, пожела кметът Белишки на първото и последното бебе на Панагюрище

По традиция в Деня на родилната помощ – 21 януари, кметът на Община Панагюрище Никола Белишки ориса първото на община Панагюрище през 2016 година – Ненко Георгиев Пенчев. Синът на Пенка Нешева и Георги Пенчев дойде на бял свят на 2-ри януари. Своето наричане получи и последното бебе, родено през 2015 година- Даниела Петкова Илинова. Дъщерята на Ганка Юрукова и Петко Илинов пое своята първа глътка въздух на 30 декември. На официалната церемония в Ритуалната зала в сградата на Общинска администрация присъстваха и двамата заместник-кметове Галина Матанова и Георги Павлов, бабата и дядото на малкия Ненко.

darove aruvane 1 dar
Според поверието, когато годината започне с момче, тя ще е здрава и мирна.
Нека да бъдат живи, здрави и много обичани деца”, каза с нескрито вълнение градоначалникът Белишки и пожела: „Искам бебетата, които орисвам да живеят в една свободна страна, която да се грижи за тях. Искам те да имат свободата къде и какво да учат, къде и как да работят и живеят. Нека изживеят живота си щастливо и умно, така че един ден , когато се обърнат назад, да няма нито един миг в живота им, за който да съжаляват
Кметът подари на Ненко и Даниела медальони с изображение на герба на Община Панагюрище и гравирани техните инициали, както и подаръци, които да бъдат в помощ на родителите при отглеждането на техните деца , а за майките имаше красиви букети.

rit s kmet
„Благодарим ви, че ни направихте част от този щастлив момент”, каза заместник-кметът Матанова и допълни: „Вярваме, че децата ще се чувстват щастливи в община Панагюрище. Всички съвместно правим така, че да обичаме родния си край, да чувстваме, че това е едно наистина добро място за живеене”.
Щастливите майки пожелаха на своите рожби здраве и щастливо детство.
Новородените в община Панагюрище през 2015 година са 190, сочи справката към 31.12.2015 година, изготвена от местната администрация. 129 са новородените панагюрчета, а в останалите населени места в общината най-много – 17, са новите жители на село Поибрене, следвано от Попинци с 12 новородени, 10 са новорегистрираните жители на село Оборище , 8 в Бъта, 6 в Левски, по 3 дечица са се родили в селата Баня и Елшица и 2 в Панагюрски колонии.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn