„Да бъдат здрави, обичани, успешни и да не забравят откъде са тръгнали”, пожела кметът Никола Белишки на първото бебе за 2020г. и последното за 2019г. на община Панагюрище

По традиция в Деня на родилната помощ – 21 януари, кметът на Община Панагюрище Никола Белишки и заместник кметът Галина Матанова орисаха първото родено бебе в община Панагюрище за 2020 година- Златомир Илиев Генчев.

Малкият юнак се роди на 1 януари в 06.15 часа, с тегло 3630гр  и ръст 50см. Той е трето детенце в семейството на Донка Иванова и Илия Генчев от село Левски.

Своето наричане получи и последното родено бебе за 2019 година- Стоян Кръстев Мухаров. Стоян се появи на бял свят на 31 декември в 00.25 часа, с тегло 3505 гр и ръст 50 см. Момченцето е второ дете в семейството на Анна и Кръстьо Мухарови. На церемонията присъства и каката Сияна, която с удоволствие помага в грижите за своето по-малко братче.

За нас е голяма чест, защото всички знаем, че смисълът на живота и бъдещето са тези малки същества”, каза кметът на община Панагюрище Никола Белишки. „Да бъдат здрави, много обичани, научете ги и те да обичат, и да раздават тази обич. Да бъдат успешни, но да не забравят откъде са тръгнали”, пожела на двете момчета градоначалникът Белишки.

Аз съм особено щастлива, че първото бебе за 2020г. и последното за 2019г. на община Панагюрище са деца на прекрасни млади хора, деца, които са чакани и посрещнати с много любов. Две момчета, които се надяваме да носят на община Панагюрище много мъжка сила, здраве, берекет за всички семейства на територията на общината”, сподели заместник кметът Галина Матанова и ги ориса: „Златомир, с много златен мир да дарява семейството ви! Да расте добър, красив, почтен. Стоян, да среща по пътя си добри хора, каквито са неговите родители! Да чувства и споделя толкова любов и внимание, с колкото сте го посрещнали вие в последния ден на 2019 година”. На родителите г-жа Матанова пожела чрез децата да се усили близостта помежду им, да чувстват много споделени мигове, и в здравите традиции на християнското семейство да ги възпитават в безценните ценности.

Кметът подари на Златомир и Стоян медальони с изображение на герба на Община Панагюрище и гравирани техните инициали, както и подаръци, които да бъдат в помощ на родителите при отглеждането на техните деца , а за майките имаше красиви букети.

На своите рожби родителите пожелаха преди всичко здраве.

 

Двете бебета са родени в МБАЛ „Уни Хоспитал“, гр. Панагюрище. През 2019 година 208 бебета проплакаха в лечебното заведение – ръстът на ражданията е с близо 4% – през 2018 година те бяха 197.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище”.

 

Oborishte.bg

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn