Да имаме ли в календара Ден на българското знаме?

22 март да бъде обявен за Ден на националното знаме и националното единство. Предложението е на заместник-предсдателя на ВМРО и заместник-председател на ПГ „Обединени патриоти“ доц. Милен Михов, като проектът вече е внесен в деловодството на парламента.

„В нашето съвремие, белязано с разделение и липса на обществена солидарност, е необходим ден на национално единство и помирение, а това е възможно единствено под националния трицвет и в името на обединяващи нацията каузи, убедени са патриотите. Те посочват, че българското национално знаме е определено като символ на държавността, свободата и единството именно на 22 март 1879 г. Според тях е необходимо да бъде отдадена специална почит на нашия трикольор. Българското знаме е единственият от държавните символи, който въпреки различните политически режими, е продължил да изпълнява ролята на обединяващ всички българи знак, изтъкват от патриотите и напомнят, че нито едно българско бойно знаме в новата ни история не е попадало в плен…„, се казва в прессъобщението.

НОВАТА ни анкета /може да гласувате в сайта ни/ е именно на тема „Подкрепяте ли идеята за Ден на българското знаме?“.

Наша читателка, провокира не само от новината, а и от ред други събития, както самата сподели, изпрати своя възглед в стихотворна форма. Споделяме го с вас:

Знаме българско, горкичко

в тежки времена бе най-героично.

А днес покрива рамене

на платен протестър

и пияно келеме.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn