Да няма промени в методологията за разпределението на субсидиите за спортните клубове предложиха от Асоциацията

На заседание на Общото събрание на Асоциацията на спортните клубове в община Панагюрище, в присъствието на членове на постоянната комисия „Образование, култура, младежки дейности и спорт”, председателят на Асоциацията Иван Нетов представи входираното в Община Панагюрище становище за разпределението на субсидиите за спортни клубове в общината, според което се предлага това да стане въз основа на вече приетите методология и критерии, без промени. Отчетено е експертното мнение на спортните специалисти, които представляват спортните клубове, се казва още в становището от спортното обединение.
Отчитайки динамичното развитие на спорта и евентуалната нужда от актуализация на методологията и критериите, Асоциацията поема ангажимент да сформира работна група в петчленен състав, която да предложи  предложения за промени, ако са необходими, на редовно свиканото Общото събрание на Асоциацията , което ще се проведе на 06.04.2016 година. След като бъдат разгледани и евентуално приети, те ще бъдат предложени за приемане от Общински съвет за разпределяне на субсидиите за спортни клубове през 2017 година.
sreshtaОт спортната Асоциация предлагат 15% от субсидията на Общината за развитие на спорта да бъдат отделени като резерв, от който да се финансират спортни клубове и организации за спорт и туризъм, за които на практика не са приложими методиката и критериите, поради спецификата на съответния спорт или дейност, като например спортните клубове по автомобилизъм, мотоциклетизъм, шахмат, туристическото дружество и др. Средствата от този резерв да бъдат използвани също за награди за постигнати високи спортни резултати от световни и европейски първенства, за Спортист на годината и др.
В предложението е записано още 10% от субсидията от общината за развитието на спорта да бъдат отделени за провеждане на спортни мероприятия по годишна – план програма , утвърдена от Асоциацията. В това число попадат провеждането на традиционни турнири, купи и тренировки.

Още по темата – ще намерите в новия брой на вестник „Оборище“ тази сряда.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn