Да расте поредното щастливо панагюрско дете, което в бъдеще да реализира мечтите си в родния край, пожела заместник-кметът Матанова на първото бебе за 2018 година

На официална церемония, провела се днес, 22 януари, в Ритуалната зала на Община Панагюрище, заместник-кметът Галина Матанова ориса първото бебе  на община Панагюрище, родено през 2018 година – Стефани Барова.

Дъщерята на Анна Барова дойде на бял свят на 1 януари 2018 година, в 5:00 часа в МБАЛ„Уни Хоспитал“ в град Панагюрище. Малката госпожица се родила с тегло 3.600 кг и височина 50 см.

„Розово слънце първо изгря в община Панагюрище. Слънце, което вярвам, че е озарило с много надежда дома на семейството. Според народното поверие, първото бебе определя годината за родния ни край. А момичето е знак на плодородие и берекет. Пожелавам на всички панагюрци тази година да бъде много здрава, успешна, плодородие и берекет във всеки дом да има”, каза заместник кметът Матанова и продължи: „Орисвам Стефани да расте нежна, щастлива, красива, много талантлива за радост на всички, които я обичат. Да имаш златно сърце, златни мечти, златно настояще и златно бъдеще! Да расте поредното щастливо панагюрско дете, което в бъдеще да реализира мечтите си именно тук – в родния си край!  Нека семейството и да я подкрепя и насърчава в нейните избори. “

Своето наричане от заместник-кмета Георги Павлов  получи и последното бебе, родено през 2017 година- Крум Танчев. Синът на Анна Найденова и Стоян Танчев от Панагюрище пое своята първа глътка въздух на 28 декември 2017 година, в 13:40 часа в МБАЛ„Хигия“ в град Пазарджик.

Малкият господин се родил с тегло 3.100 кг и ръст 51 см, а за официалното събитие днес беше облечен в българска национална носия. Заместник-кметът Георги Павлов ориса Крум да расте здрав, щастлив и обичан.

На своите първи рожби двете майки пожелаха преди всичко здраве.

Стефани и Крум получиха в дар медальони с изображение на герба на Община Панагюрище и гравирани техните инициали, както и подаръци, които да бъдат в помощ на родителите при отглеждането на техните деца , а за майките имаше красиви букети.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn