Да стъпим на земята – буквално!

Земята изобилства от естествена енергия, с която всяко живо същество има контакт и от която човекът има нужда, за да протичат нормално процесите в организма му. Нашите предци интуитивно са следвали това, стъпвайки боси върху земята. Днешната цивилизация обаче все повече се отдалечава от близкия контакт със земята.

Ако се разхождаме боси, това ще ни избави от всякакви болки, освен това ще повдигне и настроението ни, категорични са лекарите. Движението без обувки действа като аналгетик за голяма част от здравословните ни неразположения. Причината толкова горещо да се препоръчват босите разходки е в множеството нервни окончания, които имаме по стъпалата. Всички те са свързани с различни органи в тялото ни.

Когато кожата ни докосва повърхността на земята, свободните електрони се насочват към тялото ни към местата, където има дефицит на електрони, а именно при свободните радикали. По този начин последните биват неутрализирани и това намалява и дори спира процесите на хронични възпаления.

Тревата, неравната земя, камъните масажират босото стъпало. Те ни зареждат със сили и отвеждат натрупаните лоши енергии.
До преди няколко стотин години нашите предци са живеели в пряк контакт с повърхността на земята. Вървели са боси, спали са в почти директен контакт със земната повърхност, използвайки постелки от естествени материали – проводници. За разлика от тях обаче днешното общество съществува далеч от корените си, на повдигнати, пълни с изолиращи материали, легла, върху подметки гума, която също е изолираща. Накратко развитите общества са загубили връзката със земята – буквално.
Положителни ефекти от  ходенето бос:
• намалява хроничната болка
• подобрява съня
• увеличава енергията
• намалява стреса и спомага за спокойствието в тялото, като успокоява нервната система
• нормализира естествените ни биологични ритми
• ускорява оздравителните процеси
• предпазва тялото от потенциално вредни за здравето електромагнитни полета

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn