Двама кметове ще са второстепенни разпоредители с бюджетни средства

Двама са кметовете, които ще бъдат второстепенни разпоредители с бюджетни средства през 2017 година. Сами бюджета си ще управляват кметът на Бъта Георги Александров и колегата му Петко Стоев от Панагюрски колонии.

IMG_2636

 

„Ние поискахме от всички кметове на населени места писмено да заявят своето желание да бъдат второстепенни разпоредители с бюджетни средства”, припомни кметът Никола Белишки по време на заседанието на Общински съвет на 31 януари, като подчерта „Аз смея да твърдя, че те все още нямат нужния административен капацитет. Но, както си обещахме, ние отново ще помагаме. Пожелавам на всички кметове успешно да приключат 2017 година, а на тези които са второстепенни разпоредители обръщам внимание, че те нямат ангажименти само и единствено в разходната част на бюджета. Всички ние имаме задължения и към приходната част, всеки жител на нашата община има задължение да си плати данъците. Трябва да обединим услията си и да стигнем до желания резултат”, каза в заключение градоначалникът.

Припомняме, че през 2014 година за първи път кметовете на селата от община Панагюрище имаха право да бъдат второстепенни разпоредители на бюджетните средства.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn