Двама от новите 330 новозаразени с коронавирус са от Пазарджишка област. От днес се връщат някои от мерките

Новите случаи на заразени с коронавирус у нас за последните 24 часа са 330 – това е най-големият дневен брой регистрирани новозаразени от началото на пандемията, сочат официалните данни на Единния информационен портал. Направени са над 3600 PCR теста. Така общия брой на заразените в страната вече е 6672 души, от които активни са 3181.
Най-голям брой нови случаи са регистрирани в София – 140 души и Пловдив 42 души.Статистиката по области: Благоевград – 19, Бургас – 5, Варна – 21, Велико Търново – 13, Враца – 3, Габрово – 2, Добрич – 8, Кърджали – 5, Кюстендил – 10, Ловеч – 1, Монтана – 2, Пазарджик -2, Перник – 9, Плевен – 4, Пловдив – 42, Разград – 2, Русе – 6, Силистра – 1, Сливен – 3, Смолян – 5, София – 140, София-област – 23, Стара Загора – 1, Търговище – 2, Ямбол – 1. Общо потвърдените случаи в Пазарджишка област от началото на пандемията на 361.
От днес влиза в сила заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за затягане на мерките срещу коронавируса.  От полунощ не сa разрешeни посещенията на закрито в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения. Посещенията в тези обекти на открито се допускат при заетост до 50% от общия капацитет на заведенията и при спазване на въведените противоепидемични мерки. На основание същата заповед не се разрешават групови празненства с присъствие над 30 души на открито и на закрито (в т.ч. сватби, балове, кръщенета и др.). Здравният министър разпореди още всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и на закрито да се провеждат без публика. Всички прояви и събития следва да се организират при засилен предварителен и текущ контрол.
Областните щабове, кметствата и областните администрации създават необходимата организация за контрол по спазване на въведените мерки на територията на страната, като могат да въвеждат и допълнителни такива при отчитане на спецификата и данните за разпространението на COVID-19 в съответните населени места.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn