Дванадесет отлични ученици получиха стипендии по проекта „Образование за всички“ на фондация „Асарел“

Дванадесет ученици от двете панагюрски гимназии получиха за пореден път стипендии от фондация „Асарел“ по проекта „Образование за всички“. Традиционната церемония по връчване на стипендиите се състоя днес в Хотел & СПА „Каменград“.
Отличени бяха трима ученици от СУ „Нешо Бончев“ и още девет от Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – Панагюрище. Гимназистите са завършили първия срок на учебната 2019/2020 година с отличен успех и с по-малко от 5 неизвинени отсъствия. Стипендиите бяха връчени официално от прокуриста на „Асарел-Медет“ АД и председател на фондацията Галя Костова в присъствието на учители и родители.
„Радвам се, че за пореден път съм тук с Вас и имам възможност да Ви поздравя за труда, който полагате ежедневно и за резултатите, които постигате. Проучвания сочат, че днешните ученици ще имате в живота си по няколко професии. Бъдете здрави, все така ученолюбиви и целеустремени. Знанията, които трупате сега, ще Ви направят по-приспособими и адаптивни и ще Ви помогнат да се реализирате по най-добрия начин в избраната от Вас професия”, заяви Галя Костова.
Проектът на компанията „Образование за всички“ стартира през учебната 2012/2013 година, като основната му задача бе да осигури безплатни учебници за деца от социално слаби семейства. До този момент осигурените от фондация „Асарел“ средства за реализацията на проекта са над 70 000 лв.

Стипендиите получиха:
от СУ „Н. Бончев“ – Виктория Ламбева, Иван Иванов и Евгения Ангелова;

от Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – Габриел Калпаков, Ивелина Гугова, Ваня Шиндарова, Петя Панчовска, Ивелина Терзийска, Нелина Скачкова, Радослав Лютов, Петър Василев и Габриела Костуркова.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn