Дванайсетокласничката Виктория Манева: „Не си представях финала на това приключение, наречено гимназия, по този начин. Сцената също много ми липсва!”

Просветното министерство не изключва варианта, при който учениците ще трябва да завършат годината без да се върнат в класните стаи. От 13 март, с влизането в сила на извънредното положение, децата си останаха вкъщи. Това ще продължи до 13 май, а не е изключено и по-дълго, ако властите решат да го удължат. Държавните зрелостни изпити след 12 клас засега са планирани на 30 май и на 1 юни. Дългоочакваният от зрелостниците абитуриентски бал може да бъде отменен заради коронавируса.

Чаровната и талантлива Виктория Манева е ученичка в 12-ти „Б” клас на СУ”Нешо Бончев”, хуманитарна паралелка, с класен ръководител Снежа Симеонова. Възпитаничка е на школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ към ЦПЛР-Панагюрище, нейни ръководители са Нона Немигенчева и Пепа Филина. Има много награди от различни конкурси в страната и чужбина. Виктория Манева бе сред  номинираните успели деца на България в Клуб 2016 на фондация „Димитър Бербатов“.

Попитахме Виктория как се чувства в така създалата се ситуация, какви са основните въпроси, които я вълнуват.

Ето какво сподели тя за читателите на Oborishte.bg.

Вики, ти си в решителния 12 клас, предстоят ти матури, от които зависи следването ти, твоето бъдеще. Онлайн обучението ще бъде ли достатъчно, за да се подготвиш за предстоящите изпити? След гимназията, накъде?

Като всеки дванадесетокласник тази година аз също мога да кажа, че не си представях финала на това приключение, наречено гимназия, по този начин, а именно да си общуваме с учителите на видеочат, да си подготвям сама уроците вкъщи и т.н. Аз съм от учениците, които ходят с удоволствие на училище, и определено това ми липсва в момента.

Размишлявам относно кандидатстването, то е на преден план, и съм в процес на окончателно решаване какво искам: дали да продължа по пътя на изкуството или да се хвърля към ново за мен предизвикателство – журналистиката. Радвам се, че имахме късмета да приключим с материала за 12-ти клас преди обявяването на извънредното положение и смятам, че за матурите сме почти готови!

Един от най-важните празници на завършващите средно образование, абитуриентския бал може да бъде отменен заради коронавируса. Продължавате ли, въпреки това да се готвите за бала?

Все още нямаме информация относно абитуриентския бал и затова сме забавили приготовленията по него. Иначе роклята е готова и само чака да бъде облечена!

Липсва ли ти сцената, пееш ли си понякога вкъщи?

Сцената ми липсва най-много, нямам търпение да се върнем час по-скоро и към уроците по пеене. Аз обаче не пропускам и ден, в който да включа уредбата и микрофона у дома за поне час.

Специално за нашите читатели Виктория Манева записа видео поздрав с песента „Habits” на  Postmodern Jukebox.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn