Два златни, един сребърен и шест бронзови медала за панагюрски музикални таланти от VIII Национален младежки конкурс „Петнадесет лалета“, Хисар

Удовлетворени от представянето си се завърнаха панагюрските музикални таланти от Школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ към Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище от втория, присъствен етап на VIII Национален младежки конкурс „Петнадесет лалета“, провел се на 14 и 15 август, в Летния театър на гр. Хисар.

Възпитаниците на музикалните педагози Нона Немигенчева, Пепа Филина и Величка Маслева спечелиха общо два златни, един сребърен и шест бронзови медала, имаше класиране във всяка възрастова група. Журито беше съставено от изтъкнати професионалисти и се председателстваше от Мими Иванова.

 

Стивани Джунова и Християн Балев завоюваха златни медали.

Сияна Кокотанекова се окичи със сребърен медал.

Габриела Спасова, Лора Коруджиева, Надежда Ковачева, Виктория Манева, Йорданка Димитрова и Наталия Пашова спечелиха бронзови медали.

 

Награда за вокален педагог получи неуморната Нона Немигенчева. За трети път тази година тя е удостоена с това високо отличие, другите две награди Немигенчева получи на Националния конкурс „Песенна палитра“ в гр.  Карлово и Националния конкурс за изпълнители на забавна песен – гр.Пловдив 2020г.

Припомняме, че 11 панагюрските музикални таланти от Школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ към Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище спечелиха призови места в първия /неприсъствен/ етап на Националния младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“ и право да се явят на втория, присъствен етап на конкурса. Специална покана от СНЦ“Петнадесет лалета“ получи Виктория Манева.

„След предварителен подбор на онлайн етапа, силна конкуренция от водещи вокални школи и участници и от музикални училища, можем да кажем, че сме си свършили работата. Винаги може и по-добре. Не преставайте да работите, търсете си нов репертоар, пазете гласовете си. От мен – весела ваканция!”, написа в социалната мрежа Пепа Филина.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn