Два нови случая на COVID-19 в областта, те са от гр. Пещера

Два нови случая на коронавирус има в областта, съобщи на редовния си брифинг ген. Венцислав Мутафчийски. Положителна проба са дали двама души на 71 и 43 г. 

Малко по-късно от РЗИ съобщиха, че трима от доказаните с COVID-19, хоспитализирани  в  „Инфекциозно отделение“ на МБАЛ Пазарджик са в добро общо състояние, потвърдените два нови случая, мъж на 43 г. и мъж на 71 г., са в тежко състояние, интубирани са и за тях се полагат интензивни грижи. Петимата пациенти са от гр. Пещера.

Общо 13 са новите доказани заболели. С тях потвърдените случаи на новия коронавирус в България стават 498. От тях 14 са починали, а 34 са излекувани и изписани от лечебни заведения.

Към момента 173 от диагностицираните с коронавирусна инфекция пациенти у нас са хоспитализирани и са под лекарско наблюдение. От тях 20 са настанени в интензивни отделения /17 в лечебни заведения в София, 3 в болници в Пловдив/.

Това стана ясно от думите на генерал-майор Венцислав Мутафчийски. COVID-19 е потвърден и при 23 лица-медицински служители. Към административните области с регистрирани случаи на COVID-19 се включва и област Враца, където има един потвърден случай, но поради слабата симптоматика не е хоспитализиран.

Вчера /3 април/ в 21.00 ч. е починал пациент, който е приет в 16.30 ч. във ВМА със сърдечна недостатъчност и е интубиран.

Очакват се резултатите от изследванията му, но пациентът е бил силно суспектен за COVID-19, съобщи председателят на Националния оперативен щаб.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn