Два проекта на дриновци с призови места в Национален ученически конкурс „Посланици на здравето“

На 24 юни 2019 г. в зала „София“ на БЧК се състоя награждаването на победителите в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2018/2019.
„Щастлив съм, че този конкурс се превръща в традиция, защото проектите ви са сигнал към бъдещите поколения колко важен е здравословният начин на живот. Наблюдавайки материалите, снимките, таблата, които сте разработили, аз виждам, че вие много добре познавате рисковете за здравето – нездравословното хранене, липсата на физическа активност, употребата на алкохол, цигари и наркотици. От вашите проекти се вижда, че не само познавате рисковете, но добре знаете и как можем да се справим с тях“ каза при откриването министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.


Двата проекта на дриновци бяха отличени и получиха купи, грамоти и предметни награди.
В първа възрастова група 1.-4. клас проектът „Здравето не е всичко, но без него всичко е нищо“, на учениците от 3б и 3в клас с ръководител г-жа Богдана Шишкова, бе класиран от Министерство на младежта и спорта на трето място.
Във втора възрастова група 5.-7. клас Министерството на образованието и науката класира на второ място проекта „Храни се здравословно, спортувай редовно”, на ученици от 5a клас с ръководители Мария Игнатова и Анна Йончева.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn