Две втори места за ПФТС „Тангра“ в Международния фолклорен фестивал „Златен прах Челопеч 2018“

Две втори места в две възрастови групи – до 18 и над 18 години завоюва ПФТС „Тангра“, с. Попинци към Сдружение „На орището“, с ръководител Мария Терзийска на Международния фолклорен фестивал „Златен прах Челопеч 2018“, съобщиха с гордост в социалните мрежи от танцовия състав.

Фестивалът се провежда за пета поредна година и представя на една сцена фолклорното изкуство на народи от различни кътчета на света.

Тази година на сцената в атрактивен парк Корминеш в Челопеч се изявиха фолклорни групи от Беларус, Тайван, Бали, Мексико, Колумбия и Коста Рика, които плениха публиката с невиждан спектакъл от звуци, танци, цветове и песни.

Фестивалът всяка година се провежда в третата седмица от месец юли. Той започва с парад на знамената в центъра на Челопеч, в който участват всички състави, представяйки своите страни. След това всички се включват в международен фолклорен събор на мегдана, който увлича в огромно хоро всеки участник.

Наред с представянето на международните групи, протичат и конкурсите за българска народна песен и за български народен танц, в които се включват фолклорни състави от всички краища на страната ни. На сцената се качват над 500 български изпълнители, разделени по възрасти и категории. Над 30 танцови състави от България представят своето майсторство.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn