Две години условна присъда и 5 000 лева за панагюреца, който бе хванат да превозва мигранти

На две години условна присъда и глоба от 5 000 лева е осъден 42-годишният Ангел Р. от Панагюрище за трафик на мигранти. Присъдата е произнесена от Районния съд в Стара Загора на 23 декември. Съдебният акт е влязъл в сила след споразумение и е окончателен, съобщава Районна прокуратура-Стара Загора. Ангел Р. бе обвинен за подпомагане на незаконно преминаващи през страната чужденци – престъпление по член 281, алинея 2, точки 1, 4 и 5 във връзка с алинея 1 от Наказателния кодекс. Разследването е продължило 9 дни, уточняват още от прокуратурата.
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът е постановил и да бъде отнет в полза на държавата автомобил, марка „Рено Мастер“, със софийска регистрация, с който лицата незаконно са преведени в страната.
Ангел Р. бе задържан от органите на МВР на 14 декември 2015 г. на автомагистрала “Тракия”, в района на гр. Стара Загора, в посока запад към гр. София, по време на извършена проверка на управлявания от него микробус, марка „Рено Мастер“ със софийска регистрация.
При проведеното претърсване е установено, че в автомобила са успели да влязат и да пътуват 37 лица, които твърдели, че са от Сирия. Сред тях имало десет деца под 16-годишна възраст. Всички са пресекли незаконно държавната граница на България и са били без документи за самоличност.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn