Две кандидатки за Дриновската стипендия до момента

Две кандидатки за поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов” за учебната 2015/2016 година бяха подали необходимите документи в Община Панагюрище до 2 септември. Крайният срок за подаване на молбите е 11 септември 2015 година.
Учредената през 2009 година от Община Панагюрище и „Асарел-Медет” АД стипендия на името на проф. Марин Дринов е за студенти от община Панагюрище, които се обучават във висше учебно заведение в чужбина. Стипендията се отпуска ежегодно – за периода на учебната година. Размерът на годишната стипендия е 2000 евро. Средствата се изплащат ежемесечно, като се разпределят на равни вноски, съобразно броя на учебните месеци.
Средствата за изплащане на стипендията се осигуряват от „Асарел-Медет” АД, чрез сключване на дарителски договор с Община Панагюрище.
За стипендията могат да кандидатстват:
студенти, родени и жители на община Панагюрище;
студенти от всички специалности, които се обучават в редовна форма във висше учебно заведение в чужбина, както за бакалавърска, така и за магистърска степен;
студенти, които са завършили предходната учебна година с успех не по-нисък от много добър 5.00 (или при процентната система на оценяване в някои западни висши учебни заведения – над 50%). Условията за кандидатстване са поместени на интернет страницата на община Панагюрище http://www.panagyurishte.org/.

Носители на отличието в предходните години са: за 2009 и 2010 година – Васил Рабухчиев, студент в Уорик университет – Ковънтри, Великобритания; за 2011 – Десислава Дееничина, студент по медицина в Университета Гренобъл, Франция и Екатерина Долджева, студент в Колумбия колидж – Чикаго, която получи стипендията и през 2012 година.САЩ; за 2013 и – Иванка Долджева, студент в Уилбър Райт Колидж – Чикаго, САЩ, която бе удостоена със стипендията и през 2014 година, по това време студентка първа година в Илинойски технически институт , Чикаго, САЩ, специалностСтроителство“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn