Две победи и една загуба за 16-годишните хандбалистки на ХК”Панагюрище”

На 19 ноември в гр.Сливница се проведе вторият кръг от зоналното първенство по хандбал за 16 год. девойки.В групата са четири отбора и се играе по системата „всеки срещу всеки“. Панагюрските девойки в първия мач победиха отбора на Свиленград с резултат 18:13/9:5 на полувремето/. Втората среща бе срещу домакините, които подкрепяни от своята публика излязоха мотивирани за победа. В този мач панагюрки показаха несломим дух и добра игра. При отлично първо полувреме/ 10:7/ и ожесточена борба през второто, мачът завърши в полза на нашите момичета 21:19. Третата среща на нашия отбор само  с 15 мин. Почивка бе срещу отбора на Хасково.Тук панагюрки не издържаха физически и позволиха на хасковлийки да дирижират играта през целия мач-/8:9 на полувремето / и 15:19-краен резултат за Хасково. Така с две победи и една загуба завърши вторият турнир за панагюрки. Въпреки загубата Панагюрище продължава да е на първо място във временното класиране:

1.Панагюрище  – 10 т.

2.Сливница     – 8 т.

3.Хасково        – 6 т.

4.Свиленград  – 0 т.

ХК”Панагюрище” беше в състав: Катрин Чочева, Евелин Драганова, Николета Иванова, Стефани Навущанова, Паола Червенкова, Стилиана Кирилова, Донка Бояджиева, Йоана Робова, Аделина Футекова, Дарина Кирилова, Шинка Филипова, Божидара Карагьозова.

На 26 ноември отборът на 16 г. девойки ще участва в квалификационен турнир за Купа България в гр.Габрово. Нашите момичета са в група с „Бъки“, Габрово, „В.Левски“, Н.Пазар и „Етър“, В.Търново.След изиграване на срещите по системата“всеки срещу всеки“ ще се направи класиране и първите два отбора ще участват във финалният турнир на Купа България

На 25 ноември  от 14.00 ч в зала „Арена Асарел“, Панагюрище ще  играе квалификационна среща за Купа България -ЖЕНИ с отбора на Свиленград. В отбора на Свиленград, който се състезава в „А“РХГ играят три наши състезателки- вратарката Тотка Дойкинова и близначките Стефка и Петя Цветанкови.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn