Две първи места и много награди за ФНТ“Средногорска жарава“ от Фолклорния фестивал „Букет от ритми, хумор и шеги“ в Павликени

На 06.04.2024г. ФНТ“Средногорска жарава“, с ръководители Татяна Длъгнекова и Николинка Дееничина. взе участие и достойно представи гр.Панагюрище в Седмото издание на Фолклорния фестивал „Букет от ритми, хумор и шеги“, проведен в гр. Павликени. Групите бяха посрещнати от домакините с питка, сол и здравец.

Отделеното за множество репетиции време, неуморният труд и усърдие на танцьори и ръководители беше възнаграден. Формацията се завърна с Грамота, Дипломи, две парични награди и две Първи места в категориите „Хореографска разработка на автентично хоро“ и „Фолклорно-хумористична разработка“.

Добрата визия, прекрасната игра, шеговитото спречкване на „Моми тиквешанки“ във хумористичното изпълнение, заинтригуваха публика и жури и доведоха до много усмивки и аплодисменти. Достойно представяне на ФНТ“Средногорска жарава“, достойно представяне на град Панагюрище!

Фолклорното надиграване „Букет от ритми, хумор и шеги“ е ежегодна проява от културния календар на Община Павликени. Насочено е към любителски състави с основна цел е да събере самодейни клубове, изпълняващи автентични български фолклорни хора и народни танци от цялата страна, и да ги обедини в една обща изява.  Фестивалът се провежда винаги в първата събота на месец април, във връзка с 1-ви април – Денят на хумора и шегата.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn