ДГ”Брезичка” отбеляза своя 30-годишен юбилей с празничен концерт

С пъстър концерт под надслов “Пролет, лято, есен, зима – радост и игри в „Брезичка“ има!” , на 31 май, ДГ”Брезичка” отбеляза своя 30-годишен юбилей. Веселият детски празник се състоя в салона на НЧ”Виделина-1865” в присъствието на много гости, сред които кметът на община Панагюрище Никола Белишки, заместник кметът Галина Матанова, Галя Костова, прокурист на „Асарел Медет”АД и председател на фондация „Асарел“.

Приветствие отправи директорът на детското заведение Радка Ножделова:„През тези 30 години детската градина се развива и утвърждава с неповторим облик, собствен стил, и като притегателен център за деца и родители. 30 години ние даряваме децата с любов и внимание, стимулираме тяхната любознателност, активност, съхраняваме детските мечти. Учим ги да бъдат добри, възпитаваме отговорност и добродетели. Но, всичко това не би било възможно без самоотвержения труд на учителите през всичките тези години, отдали своята любов към децата с професионализъм, трудолюбие, доброта и търпение. А, нашите прекрасни деца, които са пред вас, са красотата, любовта и щастието на живота. Нека заедно вървим напред обединени от общия стремеж за по-добър утрешен ден за нас, за нашите деца и внуци, за родния град и за България. Честит празник!”, пожела директорът Ножделова.

Кметът на община Панагюрище отправи поздрав по повод 30-годишния юбилей на ДГ „Брезичка“. „Искам да изкажа своята благодарност към ръководството на детската градина и към целия персонал за грижите, с които те се отнасят към вашите – наши деца, към децата на Панагюрище. За това, че те посяват зрънцето на знанието, на любознателността, а това е основа за просперитета на всеки един. Благодаря и на Вас, родители, затова че се доверихте на тези хора и поверихте живота и възпитанието на децата си на тях. Искам преди да пожелая всичко най-хубаво на децата, те да напуснат след време детската градина с много приятелства, с много положителни емоции и готови за голямата наука в първи клас. Честит празник на всички! Знайте, че ръководството на Община Панагюрище винаги ще бъде до вас! И нека много пъти по 30 години се празнува в Панагюрище и да пребъде Детска градина „Брезичка“!“, бяха част от думите на г-н Белишки.

За рождения си ден Детска градина „Брезичка“ получи от Община Панагюрище подарък – 4 броя бели магнитни дъски.

От името на ръководството на „Асарел Медет”АД и Фондация „Асарел”, Галя Костова пожела на юбилярите много професионални успехи, много здраве и лично благоденствие, за да пребъде доброто дело на панагюрското образование.

„Асарел-Медет“АД дари на ДГ „Брезичка“ средства за закупуване на костюми , с които малчуганите бяха облечени на празничния концерт.

Възпитаниците на детското заведение подариха на своите гости богата палитра от танци, разпределени тематично в четирите годишни сезона – есен, зима, пролет и лято. Феерия от багри и ритми изпълни сцената. Интересната хореография бе дело на Мария Бензарова.

Прозвучаха хубави песни в изпълнение на Сиана Кокотанекова, и бившите възпитанички на ДГ”Брезичка” Надежда Ковачева и Евгения Ангелова. Музикален педагог на талантливите момичета от школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов” при ЦПЛР-Панагюрище е Нона Немигенчева. Изключително ефектна бе и мултимедията, сътворена от Генка Врагова.

На финала тържествено бяха връчени удостоверенията за завършено Предучилищно образование на бъдещите първокласници от ДГ”Брезичка”, малчуганите от подготвителна група „Звездичка“, с учители Тренка Патърчанова и Пенка Георгиева.

Поздрав към децата и техните учители отправиха две майки Пенка Пенева-Кокотанекова и Ваня Костадинова.

По-късно вечерта, екипът на ДГ”Брезичка” духна свещичките на празничната торта, като си пожелаха преди всичко здраве, за да посрещат заедно още много юбилеи.

Вече 30 години слънчевият дом на радостта посреща и изпраща малките палавници. Много или малко са 30 години?

Много, имайки предвид колко много гласчета са огласяли занималните, колко детски ръчички са прегръщали любимата учителка и леля.

Малко, имайки предвид ,че „Брезичка“ е най-новата детска градина в гр.Панагюрище, а и 30 години е една младежка възраст.

Честит Рожден Ден, ДГ”Брезичка”!

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn