ДГ „Пролет“, гр. Панагюрище се включи активно в Седмица на Бащата под надслов „В ритъм с татко“

Между 9 и 15 ноември 2020 година в цялата страна за седма поредна година се проведе Седмица на Бащата. Нейната цел е да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите (и другите мъже, които участват в грижата за детето) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето.

Детска градина „Пролет“ , град Панагюрище се включи активно в Седмица на Бащата:

  • Група „Мечо Пух” – „В забавен ритъм с татко творим, играем, пеем и се веселим”;
  • Група „Пчеличка” – „В ритъм споделени, мигове незабравими с татко”;
  • Група „Слънце” – „Двамата с татко се забавляваме и творим щастливи в ритъм”;
  • Група „Мики Маус” – „Татковците всичко могат и създават в ритъм красота”.

Извънредната ситуация постави специфично изискване пред родителите – да реализират вкъщи предложените от учителите оригинални идеи и предизвикателства, като проявят креативност и отговорност, и ги споделят на ФБ страничките на ДГ и групите. Предоставените емоционални мигове на радост, изненади и вълнение в семейството, свързани с музиката, здравословния начин на живот и екологичното отношение, доказват силната връзка на бащите с децата в ритъма на живота.

Националната кампания „Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 45 държави на 5 континента. Целта на MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството. В България кампанията се реализира с подкрепата на Фондация OAK.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn