ДГ „Първи юни“ се включва с редица мероприятия в „Европейска седмица на мобилността“

И тази година ДГ „Първи юни“ се включи с редица мероприятия в „Европейска седмица на мобилността“.

Днес, 21 септември, децата от трета възрастова група, с учители г-жа Еленова и г-жа Вълнева, проведоха в градския парк състезания с тротинетки, велосипеди и забавни игри, в които се включиха и родители.

На 16-ти септември децата от трета възрастова група се учеха как да пресичат улицата безопасно.

На 17 септември малчуганите имаха среща с инспектор Райко Василев от КАТ, който им разказа за опасностите, които крие улицата и как да се пазят от тях.

 

Всяка година, Европейската комисия организира Европейска седмица на мобилността в периода 16-22 септември с провеждане на инициативи, чиято цел е да се обърне внимание на обществеността върху личния ангажимент в грижата за опазването на околната среда и за създаване на отговорно отношение и високо екологично съзнание в гражданите на Европейския съюз.

Темата на кампанията тази година е „По-добри връзки“. Темата е избрана, за да отрази желанието на хората от цяла Европа отново да осъществят връзка помежду си след месеци на изолация, забрани и ограничения. Хората могат да осъществяват връзка при среща на площада в градска среда и да останат свързани помежду си чрез обществения транспорт. По-добрите връзки в транспорта означават по-добре свързани обекти и хора, което е основна тема на Европейския зелен пакт на Европейската комисия.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn