ДГ ,,Райна Княгиня “ почете своя патрон

ДГ ,, Райна Княгиня“ чества своя патронен празник в деня на рождението на панагюрската знаменоска – 18 януари. Седмицата от 16 до 20 януари е посветена на запознаване децата във всички групи с живота и делото на Райна Княгиня.

Във всички възрастови групи са оформени кътове, изготвени са постери и презентации, албуми със снимки от живота на Райна Княгиня под надслов ,,Знаменоската „, разучени са стихотворения и песни.

На 18 януари с тържествен концерт ,, Жива си в нас, Княгиньо!“ децата от група ,,Малката русалка “ с учители Велева, Тонева, музикалната подготовка на децата от Ангелина Стойковска, изразиха преклонението си пред Райна Княгиня.

На 21 януари в детската градина ще се проведе тържествен видео урок на учителския екип и децата от ДГ ,, Райна Княгиня „- Панагюрище и учителския екип от българското неделно училище ,, Райна Княгиня“ – Дъблин. Урокът е част от поредицата съвместни дейности между двете институции за възпитаване децата в родолюбие. Във видео урока ще звучат песни и стихотворения за Райна Княгиня, изпълнени с любов и преклонение от българските деца, независимо къде по света се намират.

„Да носим името на Райна Княгиня е чест, но и отговорност! Райна Попгеоргиева Футекова – Княгинята на свободата. Нейното име вълнува и ни прави горди. С чувство за дълг – деца и учители от ДГ ,,Райна Княгиня “ се прекланят пред легендарния ѝ подвиг. Нашата Райна Княгиня, учителката от панагюрското девическо училище, ушива знамето на свободата и ни завещава своя пример за родолюбие и дълг към Отечеството“, споделят от екипа на детското заведение.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn