ДГ „Райна Княгиня“ чества 165-годишнината от рождението на Райна Княгиня“

По традиция детската градина чества своя патронен празник в деня на рождението на панагюрската знаменоска.

Децата от детската градина се запознаха с живота и героичното дело на Райна Княгиня. Учителите ги възпитават в родолюбие и преклонение пред героичния подвиг на своя патрон.

Децата от подготвителна група „Белите лебеди“ с учителки г-жа Теодора Петрова и старши учител Радка Тричкова осъществиха редица занимания с децата, запознавайки ги със забележителния жизнен път на Райна Попгеоргиева Футекова. Учителките подготвиха музикално-поетичен рецитал „Поклон пред теб, българска княгиньо!“, с мизикален съпровод от г-жа Ангелина Стойковска.

Директорът на детската градина – Татяна Костадинова отправи своя поздрав към децата и учителите на детската градина за дълга пред поколенията да предаваме оставените ни завети, да възпитаваме децата в родолюбие с чувство за национално съзнание и да не забравяме, че сме българи. На всички деца от групата подари знаме „Свобода или смърт“.

Цветя пред паметника на Райна княгиня и пред гроба в къщата -музей „Райна княгиня“ поднесе учителския екип на детската градина.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn