Нов литературен клуб в Панагюрище

Нов литературен клуб, носещ името „Приятел с книга” стартира своята дейност в Общинска библиотека „Стоян Дринов” на 5 ноември. Инициатор за неговото създаване е деветокласникът от СОУ „Нешо Бончев” Стоян Иванов, който ще бъде и ръководител на клуба.

Като малък имах мечта да бъда като героите от любимите си книжки. Мечтаех да живея до Пипи и да приключенстваме заедно, да отглеждам заедно с Малкия принц любимата му роза, да дам душа на дървеното човече Пинокио. След време разбрах, че това е невъзможно, защото те не са истински. Мечтата ми  обаче не умря, защото разбрах, че ако искам да остана заедно с любимите си герои, трябва да запазя в сърцето си частичка от всеки един от тях.  Ето, днес съм тук с една сбъдната мечта да основа литературен клуб, в който всички ние да четем, анализирайки, дори да живеем, мечтаейки. Не спирайте да мечтаете, защото мечтите стават реалност”, призова Стоян Иванов и благодари на директора на библиотеката Стефан Рапонджиев, на целия му екип  и на всички хора, които подкрепиха инициативата, като станаха част от новосформирания клуб.publika

„Подехме с удоволствие идеята за създаването на този литературен клуб и с радост ще оказваме необходимото съдействие”,каза Рапонджиев. Членове на клуба могат да бъдат всички, които пожелаят, независимо от възрастта, важното е да обичат книгите. Сбирките ще се провеждат всеки първи и последен четвъртък на месеца от 17:30 часа в библиотеката. Заедно ще споделят прочетеното, ще разменят книги, ще творят, ще се срещат с избрани от тях млади и утвърдени автори, литературни критици. Първият гост на литературен клуб „Приятел с книга” ще бъде една поетеса и писателка, която живее в Белгия – Елизабет Джамбазова.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn