Демонстрационно обучение на тема „3D печат“ в ОУ „Двайсти април“ по НП „Бизнесът преподава“

Днес, 14 януари в ОУ „Двайсти април“ бе проведено демонстрационно обучение на тема „3D печат“ по Национална програма „Бизнесът преподава“.

В рамките на два учебни часа ученици от трети до шести клас научиха как работи 3D принтерът, кой е неговият създател и в кои сфери на индустрията, медицината и кулинарията може да бъде прилаган.

 

 

Учениците разгледаха различни предмети, изработени на 3D принтер, а в края на учебното занятие видяха и самия процес на принтиране в реално време.

Програмата „Бизнесът преподава“ обхваща учители и ученици от 147 училища. Сред тях е ОУ “Двайсти април“, гр. Панагюрище. Припомняме, че на 28-ми април 2021г. в училището беше проведено демонстрационно обучение по националната програма на тема „Роботика“ с учениците от пети и шести клас. Представител на Дигитална академия „ОРАК Инженеринг“ запозна учениците с историята на роботиката и приложението й в различните сфери на индустрията по света, както и приложението на роботиката в България. Учебното занятие завърши с изключително атрактивна демонстрация на различни видове роботи.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn