Панагюрски училища ще отбележат Деня на розовата фланелка

Панагюрски училища и тази година ще отбележат Деня на розовата фланелка. Инициативата се провежда в редица страни по света в последната сряда на месец февруари, а участниците в нея носят розово, за да символизират своята позиция на неприемане на тормоза в училище.
„Нека и ние покажем, че не искаме тормозът да съществува в нашето училище”, призоваваха от ОУ „Проф. марин Дринов“ в Панагюрище. Така на 24 февруари ще се облекат в розово, а всеки клас ще напише своите послания за училище без тормоз.

Инициативата започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много. Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудесаказва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години. Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе.
Отбелязването на Деня на розовата фланелка ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn