Десетки деца и младежи се включиха във втората дейност по проекта „Промяната започва от мен” на Сдружение „На орището”, с. Попинци

На 11-ти юли сутринта, село Попинци се събуди по-чисто. Обединени от мотото „Промяната започва от мен” и с една кауза – да направят родното си село по-чисто, деца и младежи се включиха във втората дейност, организирана от Сдружение „На орището”, село Попинци с управител Мария Шангова. Бяха почистени от отпадъци най-замърсените места в село Попинци.

Чувалите с отпадъци се пълнеха един след друг, а гледката на почистените места носеше удовлетворение. Празничен камбанен звън извести изхвърлянето на пълните чували в контейнера.

Поощрителни награди за вложения труд в голямата жега и всеки напълнен чувал получиха участниците в проекта, финансиран по направление „Младежки дейности” от Община Панагюрище.

Организаторите на дейността по проекта изказват благодарност на Кметство село Попинци, от което бяха осигурени чували и ръкавици; на Общинското предприятие „Чистота”, което се погрижи събраните отпадъци да стигнат там, където им е мястото; на Атанас Шопов – Душко, който почерпи със сладолед всички участници.

„Нека всички заедно да продължим да почистваме и се погрижим почистените места да останат такива, защото промяната започва от мен, от теб, от всички нас“, призовават от Сдружение „На орището”, село Попинци.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn