Десетки любители на хората се събраха на лятната хоротека с ТШ “Балканджии“ в парка

За всички почитатели на българското хоро и народни танци, Община Панагюрище и Танцова школа „Балканджии“, с ръководител Петър Немски, организираха хоротека на открито в парка, на 23-ти юли. Събитието, продължило близо два часа, бе част от Културния календар на Община Панагюрище за месец юли.

Първи на импровизираната сцена се изявиха най-малките представители на Танцова школа „Балканджии“ . Детският танцов състав изпълни няколко танца от своя репертоар и заслужи бурните аплодисменти на присъстващите.


Лятната хоротека предостави възможност за своеобразно музикално пътешествие из различните фолклорни области. С помощта на хореографа Петър Немски малки и големи хоротропци овладяваха майсторски стъпки от красивите български хора.


Многобройните любители на българския фолклор се хванаха здраво за ръце в ритъма на народната музика и оформиха най-дългото хоро в Панагюрище.

Много приятни емоции изпитаха десетките посетители на хоротеката и всички те с нетърпение ще очакват следващата организирана такава.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn