Десетки опити за телефонни измами за един ден в Панагюрище

 

Телефонни измамници тероризират града ни!“, затова алармира жена от Панагюрище на редакционния ни телефон. Тя изказа предположение, че измамниците най-вероятно са местни жители. Обажданията били предимно на хора, които имат близки в чужбина и са добре осведомени в коя държава са. В описаните от нея случаи става въпрос за Испания.

За почти идентичен случай съобщи друга жена от Панагюрище 75-годишният й баща за малко щял да се раздели със сумата от 2 000 лева. В ранния следобед на 3 юни той получил вест, че дъщеря му е пострадала.

Съобщаването на местоработата на жената, споменаването на имена на членовете на семейството, които уж вече били заминали, за да дарят кръв, убеждава мъжа и той започва да събира исканата му сума, която трябвало да сложи в плик и да пусне през терасата на посредника. В последния момент, въпреки обзелата го паника, човекът се сетил да позвъни на близък. Началникът на РУП-Панагюрище гл. инспектор Петко Шотлеков потвърди за „Оборище“, че наистина е имало сигнали, една жена е пострадала от телефонните измамници. Тя се разделила със сумата от 1000 лева . Гл. инспектор Шотлеков призова хората и при най-малкото съмнение да се опитат да отложат разговора, като междувременно се обадят на телефон 6-32-81 в полицейското управление и да следват указанията на органите на реда. След това да се свържат с близкия човек, за когото се твърди, че е пострадал.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn