Десетки панагюрци изпратиха ултрамаратонеца Краси Георгиев

Десетки панагюрци изпратиха ултрамаратонеца Краси Георгиев тази сутрин на площад „20 април”. Минути преди да продължи своето бягане по трасето в посока гр.София, той връчи статуетка на кмета Никола Белишки като официален представител на град Панагюрище.

Градоначалникът подписа и подпечати книгата „Панагюрище – част от Коридор №8”, която впоследствие ще бъде връчена на представители на Европейската комисия.

Кметът Белишки връчи на известния ултрамаратонец и наш съгражданин юбилейния паметен знак, изработен по повод 140 години от избухването на Априлското въстание – копие на кокардата на Георги Нейчев , златен лъв , в краката му турското знаме с полумесеца и надпис „Свобода или смърт”.

Припомняме, че на 8 май започна новото предизвикателство на ултрамаратонеца Краси Георгиев, който ще бяга 1200 км по трасето на паневропейския транспортен коридор №8 – от Черно до Адриатическо море. Целта на мащабното спортно събитие е да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания под мотото #Свързаност. По този начин се насърчава общуването между гражданите на трите съседни държави, развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса. Маршрутът включва над 20 града в трите страни, сред които и град Панагюрище. Краси пристигна на централния градски площад „20 април” в неделя, 12 май, около 20:00 часа, където бе посрещнат от кмета на община Панагюрище Никола Белишки. Десетки се присъединиха към него след влизането му в града, за да го подкрепят в новото му начинание.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn