Десетокласници от СУ ”Нешо Бончев” проведоха интердисциплинарен урок „Русия – страна на контрастите“

На 25 април в СУ „Нешо Бончев“  се проведе интердисциплинарен урок „Русия – страна на контрастите“, чрез който учениците от 10”а” клас умело интегрираха в едно знания и умения от различни области на образованието – география, руски език и информационни технологии.

20170425_111019

Учителите Симонка Брадестилова, Василка Навущанова и Снежина Машева бяха в ролята на координатори, инструктори, помощници и задачата им беше подобряване мотивацията за учене и затвърждаване на придобитите знания.

20170426_123931

Чрез презентация ученичката Мариела Джунова показа своето виждане по темата. Съпътстваща задача за присъстващите от 10”а” и 10”б” класове беше да подготвят подходящи въпроси от областта на географията, стопанството, традициите и културата на Русия.

20170425_111047

Чрез отговорите на въпросите и възникналата дискусия се даде възможност за формиране на умения за водене на диалог, изграждане на позиция за толерантност към други страни и народи, постигане на контрол и самоконтрол. По време на интердисциплинарния урок учениците бяха едновременно приемник на информация  и активен участник.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn