Дестилерия за етерични масла „Ина“ ще демонстрира производствения си процес по време на розобера

Специализирана техника за дестилация на розово масло ще бъде показана по време на розобера в региона на Панагюрище. Фирма „Ина“ ще демонстрира новите си производствени мощности, закупени  с помощта на финансиране от ЕС.
„Ина” ЕООД е малка фирма за етерични масла, създадена от Веселина Ралчева през 2001 г. През 2012 г. фирмата нова модерна техника за дестилация на розово масло, с която е обособена отделна линия за производството на органични продукти. Обновяването на дестилерията създава допълнителни сезонни работни места за местните жители и помага на компанията да отговори на нарастващото търсене на естествени масла в България и в Европа.
Дестилерията е разположена на площ от 350 кв. м. и годишният й капацитет е производството на 40 килограма розово масло и 4000 килограма лавандулово масло. Розовото масло се добива чрез водна дестилация, като за производството на 1 килограм са нужни около 3000 килограма розов цвят.
На 31 май 2017 г. дестилерията отваря врати, за да демонстрира производството на розово масло и как една традиционна практика се развива благодарение на технологичните иновации и стратегическите инвестиции на ЕС.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn