Детската формация на ПФТС „Тангра“ с участие на международен етнофестивал и в новия сезон на „Надиграй ме“

Децата от Представителен фолклорен танцов състав „Тангра” с хореограф Мария Терзийска ще вземат участие в Международния детски етнофестивал „Децата на балканите – с духовност в Европа”. Те ще се представят със сценично разработен фрагмент от обичая „Пролетни игри около въртяжката“, с което ще продължат да популяризират уникалния местен фолклор на село Попинци. Събитието се отразява от БНТ1 с директни включвания по време на фестивалните дни на 31 май и 1 юни.

За седемнадесета поредна година КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на община Минерални бани, организират етнофестивалът,  посветен на 1 юни – Международен ден на детето. В него ще вземат участие деца от различни региони на страната и различни етноси. Очакват се участници от Румъния, Сърбия, Македония, Босна и Херциговина, Турция, Гърция, Хърватия, Полша, Молдова, Индия и други. Паралелно с концертната програма, ще бъдат организирани съпътстващи дейности – представяне на традиционни занаяти, кулинарни конкурси и други.

Талантливите танцьори с художествен ръководител Мария Терзийска ще участват и в осмия сезон на популярното танцово състезание „Надиграй ме!“, което ще бъде излъчено на 11 юни в 20:30 ч. в ефира на БНТ2. Новата концепция на популярното състезание предвижда танцови дуели между майсторите на народни и спортни танци, които освен да изпитат благородната страст на надпреварата, ще имат възможност да опознаят нови стилове. Състезаващите се отбори ще представят танцови умения в своята област и ще си отправят взаимни творчески предизвикателства.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn