Детската формация на ПФТС „Тангра“ показа талант на международна сцена

Успешно приключи фестивалното участие на танцьорите от Представителен фолклорен танцов състав „Тангра“ в Румъния. От 7-и до 12-и август 2015г. сборна група на танцьори от ПФТС „Тангра“ към НЧ „Искра-1872“ – Попинци и ФА „Огнените“ към НЧ „Елин Пелин“ – Бусманци, представиха България на 23-тото издание на Международния детски фолклорен фестивал „Златна рибка“ – гр. Тулча, Румъния.
„Нашите танцьори бяха красива част от пищното дефиле на състави от Сърбия, Корея, Алжир, Австрия, Босна и Херцеговина, Македония, Молдова, Русия Словакия, Тайван и Румъния. След това последваха три фестивални дни, в които децата имаха възможност да представят българските народни танци в две вечерни програми и в заключителния гала-концерт, да се докоснат до различни културни изяви на танцьорите от останалите състави и да разгледат, заедно с румънските си приятели, природните и културни забележителности на гр. Тулча“, разказа секретарят на читалището в Попинци Донка Шопова.

02
„Незабравими за танцьори ще останат гостоприемството и срещите им  с домакините – децата от ансамбъл „Baladele Deltei“ и техните семейства. Благодарност за добрата организация и топлото посрещане в Румъния дължим на директора на фестивала г-н Щефан Коман, както и на кмета на гр.Тулча.
Благодарим и на ръководителите на двата състава – Мария Терзийска, Петя Григорова, Орлин Иванов, Пенка Пиперкова и Маньо Оряшков за успешното и пълно с незабравими емоции детско турне, сподели още Донка Шопова.
Община Панагюрище подпомага финансово участието и културния обмен на състава в Румъния. Родителите на танцьорите от ПФТС „Тангра“ също имат заслуга това международно участие да се осъществи.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn