Детска градина „Пролет” тържествено отбеляза 60 години от основаването си

С песен за обич започна празничният концерт за 60 години от основаването на Детска градина „Пролет”. Изпълниха я директорът на детското заведение Марияна Илиева и Стойко Шопов, който е носител на редица отличия от престижни национални конкурси. Мелодията на песента бе от репертоара на дует „Шик”, а текстът на директора Илиева, специално написан за празника.

В голямата зала на Театър Дом-паметник на 7 юни цветята на „Пролет“-та разцъфнаха в различни нюанси, поднасяйки на многобройната публика двучасов коктейл от нежни танци, сътворени под вещото ръководство на Деси Шопова.

Кратък поздрав към всички отправи директорът на детската градина Марияна Илиева, след което празнуващите приветства заместник-кметът на Община Панагюрище инж. Стоян Бодуров. Той съобщи, че за рождения ден Община Панагюрище подарява на детското заведение мултифункционално устройство 3 в 1.

В празничната програма на ДГ „Пролет” участваха музикалните таланти от групата за камерна музика към Центъра за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище: Деница Панчовска, Мария Димитрова, Лора Куруджиева и Стивани Джунова, възпитаници на вокалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина.

В празничния спектакъл се включиха и танцьори от Формация „Балканджии“ с художествен ръководител Петър Немски.

Детска градина „Пролет“ е с богата история, дългогодишни традиции и утвърден престиж. Създадена през 1964 г. за възпитаване и отглеждане на децата на работниците и служителите в Интендантството, днес тя заема значимо място в предучилищното образование и обществения живот на Панагюрище.

През 1997 г. ДГ „Пролет” е включена във веригата на Фондация „Програма Стъпка по Стъпка“ и в нея се създава среда за развитие на детската личност и за учене чрез игра.

Поставяйки акцент върху индивидуалния подход и работата в различни центрове, педагогическата колегия осигурява чувството за успех и емоционален комфорт на подрастващите.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn