Детски конкурс за рисунка „Роден край“ организира читалището в с. Попинци

Наближават светли коледно-новогодишни празници и в този дух на подготовка и очакване екипът на Народно читалище „Искра-1872“ отправя покана към деца и ученици да се включат в детския конкурс за рисунка „Роден край“.

Ще се радваме да пресъздадете в цветове обаянието на родния край така, както сте го видели и усетили с очи и душа, в различните сезони на годината, споделят организаторите на конкурса.

У с л о в и я з а у ч а с т и е

В конкурса могат да участват деца от 6 до 14 години.

Всеки участник представя от една до три рисунки по желание на тема „Роден край”. Сам определя материалите, с които ще работи. Няма ограничение във формата и техниката на изпълнение.

В конкурса могат да участват деца не само от село Попинци, но и от други населени места. Нека и този път творчеството и изкуството ни обединят, призовават от екипа на читалището в с. Попинци.

На гърба на всяка рисунка е необходимо да бъде написано име, възраст на участника, адрес и телефон за връзка.

Рисунките трябва да бъдат донесени в читалище „Искра-1872“ – с. Попинци или в библиотеката. Децата, които не живеят в село Попинци, но изявят желание да творят и да участват в конкурса могат да изпратят творбите по куриер или поща, в срок до 15 декември 2022 година /четвъртък/, на адрес:

Народно читалище „Искра-1872”

с. Попинци, п.к. 4528

ул. „Георги Димитров”№34

за конкурса „Роден край“

На 20 декември, във фоайето на читалището ще бъде открита изложба с детските рисунки от конкурса „Роден край“ и ще бъдат наградени участниците.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn