„Детско полицейско управление” стартира в ОУ „Проф. Марин Дринов“. Училището е пилотно по проекта в областта

„Детско полицейско управление” ще бъде сформирано в Основно училище „Проф. Марин Дринов“. Стартът на инициативата ще бъде даден на 16 май в 12.00 часа, в двора на училището. Координатори по проекта на местно ниво са преподавателката Величка Маслева и инспектор Павлин Караколев от РУ – Панагюрище. 19 петокласници от школото ще се превърнат в служители на реда и  веднъж седмично ще имат „час на полицая“. Малките доброволци ще получат знания как да избягват агресията и наркотиците, ще изучават правилата за движение по пътищата, бойно-приложни техники, ще участват в акции на пожарникари и спасители. В рамките на една година те ще получат още и знания за оказване на първа долекарска помощ и умения за събиране на веществени доказателства. Основната цел на инициативата е под формата на игри и забавления у подрастващите да бъдат формирани знания и умения за опазване на своя и на своите приятели живот, поведение при трудна ситуация вкъщи, на улицата, в училище или в планината, знания за правата и задълженията, които имат като пълноправни членове на обществото.

Програмата „Детско полицейско управление”  се  реализира от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция”, психолози от психологичните лаборатории на МВР, експерти от Българския Червен кръст, Българския младежки Червен кръст, Българския туристически съюз и духовни лица в съответните населени места.

През месец май на територията на цялата Пазарджишка област ще започнат дейности по проекта  „Детско полицейско управление”, а ОУ „Проф. Марин Дринов” е определено за пилотно училище. Продължителността на управлението ще бъде 2 години.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn