Децата от ДГ”Яна” в с.Попинци представиха концерт-спектакъл на сцената на читалището

Със самостоятелен концерт на 31 май, в салона на НЧ”Искра-1872”, с.Попинци, децата от местната ДГ”Яна”  отбелязаха края на учебната година и изпратиха тържествено бъдещите първолаци от подготвителна група. Подготвени от своите учителки, децата представиха драматизация по приказката на Мая Дългъчева „Как гъсеничката се събуди или как се раждат пеперуди”. Малчуганите влязоха в ролите на светулки, калинки, щурчета и т.н.

А  приказката завърши със следната поука: „- Скучно е да бъдеш сам в този свят голям. С вас, приятели, мечтая аз да си играя… И аз там бях, смях се, пях, играх… И нещичко разбрах: ако срещнеш на някоя крива пътечка нищо и никаква буболечка, не я подминавай, не я натъжавай, че може би тя в сърчицето си крие една пеперудена цветна магия!“

На финала директорът на детската градина Пенка Даскалова поздрави всички деца, учителки и родителите, след което връчи свидетелствата за завършено Предучилищно образование на бъдещите първокласници, които тази година са шест. В ДГ”Яна” освен малчугани от с.Попинци се обучават и деца от селата Левски и Елшица.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn