„Деца боядисват яйца за деца” на Велики четвъртък в Панагюрище

На Велики четвъртък , децата от „Национална асоциация на децата и младите хора с диабет“ проведоха в Панагюрище своята традиционна кампания за боядисване яйца под мотото: „Деца боядисват яйца за деца”.

В обедните часове на деня, пред сградата на Общината те изпъстриха десетки от Великденските символи за здраве. Двете кошници с боядисани яйца децата отнесоха в дар на детското отделение в МБАЛ”Уни Хоспитал” и в ЦНСТ”Закрила”.

Кампанията на „Национална асоциация на децата и младите хора с диабет“ се провежда за 14-та година на Велики четвъртък, всеки път на различно място в страната”, сподели председателят на асоциацията Елисавета Котова. Тази година избрали Панагюрище, а инициативата се осъществи с подкрепата на „Ротари клуб”- Панагюрище, партньори на асоциацията и със съдействието на заместник кметът Галина Матанова, на които  г-жа Котова изказа искрените си благодарности.

На 6-ти април, децата от асоциацията и техните родители ще посетят Исторически музей –Панагюрище, за да се насладят на магическото въздействие на оригинала на Панагюрското златно съкровище, и да почувстват силата на българския дух в музейните експозиции в града на Априлци.  Ще имат възможността да присъстват на традиционния за Панагюрище панаир на Разпети петък.

През следващата седмица представители на „Национална асоциация на децата и младите хора с диабет“ ще бъдат отново в Панагюрище и ще измерват кръвна захар на децата в училищата и детските градини. Тази кампания се провежда за втора поредна година в нашия град със съдействието на „Ротари клуб”- Панагюрище. Освен това в дните от 10-ти до 13-ти април, от 16:00 до 18:00 часа, на площад „20-ти април” всеки, който желае ще може да измери нивата на своята кръвна захар.

Припомняме, че през 2017 година Ротари клуб – Панагюрище подкрепи кампанията на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет, като финансира изследване на кръвната захар на 1960 деца от детските градини и  училищата в общините Панагюрище и Стрелча, чиито родители бяха дали съгласието си за това, чрез попълнена декларация. Средствата за осъществяването на тези изследвания бяха събрани от местните ротарианци и техни приятели на традиционните благотворителни балове през 2016 година.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn