Деца говорят за будителите в библиотеката на НЧ „Искра-1872”, с. Попинци

В рамките на кампанията „Есенни дни на книгата, посветени на будителството”, екипът на библиотеката на Народно читалище „Искра-1872” в с. Попинци проведе срещи –разговори  с учениците от първи до седми клас на местното ОУ „Отец Паисии”, съобщиха от културната институция.

Бяха припомнени  имената и делата на онези бележити българи, които с гордост определяме като народни будители. Разказаха, рецитираха, прочетоха и презентираха  живота и делото на част от онези борци за народна свобода и възрожденци, оставили светла диря в нашата история.

„Знаем ли кои са те, какво са направил и какво са ни завещали, за да живеем ние свободно и щастливо днес? На тези и други въпроси се опитахме да разговаряме с учениците от средищното училище в Попинци и по този начин да отдадем своята почит и признание както на възрожденските будители, така и на съвременните, които продължават да пренасят огъня на родолюбието. Дано сме успели!”, споделят организаторите на инициативата.

Екипът на библиотеката при читалище „Искра-1872” продължава своите инициативи за насърчаване на четенето, с внимание към детската си аудитория, и благодари на всички ученици и учители, които се включиха в кампанията „Есенни дни на книгата, посветени на будителството”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn