Деца и преподаватели в един „Полет към изкуството“

Десетки музикални и артистични деца и техните преподаватели сътвориха един „Полет към изкуството”. Под този надслов премина годишният концерт на възпитаниците на Обединената школа по изкуство „Евгений Зумпалов” в Панагюрище.

4Преди да получат свидетелствата си за успешно завършената година, талантливите панагюрчета подариха на присъстващите на събитието в Театър Дом-паметник театрално-музикален спектакъл. Всеки от възпитаниците на преподавателите от Школата – Жана Райнова, Пепа Филина, Нона Немигенчева, Величка Маслева, Юлия Богоева, Стоил Атанасов и Дочка Кацарева, се представи на голяма сцена.

В началото на концерта бе представена театралната постановка по приказката „Василиса Прекрасна”. Продукцията е съвместна на класа по театър и художествено слово с преподавател Дочка Кацарева и класа по музика с преподавател Юлия Богоева.

6 7 8 10 11

Последваха изпълнения на пиано, акордеон, цигулка, китара, ударни инструменти, вокални изпълнения на български и чуждестранни песни. На екран бяха изписани имената на всяко от децата, отличията, които е спечелило през годината, както и имената на преподавателите, който им помагат да опознават света на изкуството. Заедно всички изпъстриха панагюрския театър с приятни мелодии, музикални акорди, артистични превъплъщения.

През настоящата учебна година в ОШИ “Евгений Зумпалов” бяха сформирани класове по: художествено слово и театър с ръководител Дочка Кацарева; пиано, пеене, и солфеж с преподаватели Жана Райнова и Юлия Богоева; пиано и акордеон с преподавател Величка Маслева; пеене с преподавател Нона Немигенчева; китара и цигулка с преподавател Пепа Филина и китара и ударни инструменти с преподавател Стоил Атанасов. В класовете са записани 85 ученика от първи до единадесети клас.

IMG_3152konov

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn