Деца и родители празнуваха Деня на християнското семейство и християнската младеж в църквата „Свето Въведение Богородично“

На светлия християнски празник – Въведение Богородично, известен и като Ден на християнското семейство и християнската младеж, в църквата „Свето Въведение Богородично“ в Панагюрище празнична програма представиха възпитаници на Детска градина „Първи юни“.

decaIMG_5042

С песни и стихове за святата сила на вярата и семейството децата зарадваха своите родители и близки.

IMG_5031

С вълнение заместник кметът на Община Панагюрище Галина Матанова  поздрави всички присъстващи:

„Чувствам се смирена и приютена в Божия храм. Съпреживявам безграничната,  вселенска божия любов, отразена и струяща и в очите на децата, в изречените от тях думи – послания за вяра, надежда, любов – безценни християнски ценности, които сближават нас хората, разкриват светлината на живота, дарявайки ни опора и насред отчаянието. Благодаря на всички родители, с които заедно споделихме празника, чувствайки силата на семейството и любовта… “, бяха част от думите на заместник кметът Матанова.

otec

Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Атанас Манолов благодари на учителите, че възпитават децата на вяра и упование в Бога и призова да засилим процеса на вероучение в полза на децата. Той разказа за появата на божията майка и силата на християнската вяра. Заедно с всички деца произнесе молитвата „Отче наш“, запалвайки свещичка на всяко дете.

Свещеноиконом Атанас Манолов подари на децата икони на Света Богородица Йерусалимска и книжки – детски библии, а на детското заведение икона за закрила.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn