Деца от област Пазарджик могат да участват в първия Регионален детски фестивал „Ден на таланта“-Драгиново -2021г

За пръв път на 20 май ще се проведе Детски фестивал „Ден на таланта“ –  Драгиново – 2021 г., информира инж. Радка Енчева-Кочева, от РЕКИЦ  „Читалища“ – Пазарджик. Организатор на фестивала е читалище “Методий Драгинов-1936 г.“, организатор на събитието. Фестивалът е част от  Културната програма на Община Велинград за настоящата година и е под патронажа на кмета на с. Драгиново Бисер Маджиров.
На откритата фестивална сцена, броени дни преди Деня на славянската писменост и българската просвета и култура, ще се случи среща на талантливите деца от област Пазарджик, които ще се състезават в различните жанрове на музикалното и танцово изкуство. Такава творческа надпревара е възможност за изява на младите изпълнители, на техните способности, възпитание е в толерантност към различните културни и религиозни групи в региона.
Фестивалът цели развитие на млади таланти чрез популяризиране на детското музикално и танцово творчество, чрез срещи и нови приятелства между изпълнители, ръководители, почитатели, както и възпитание в любов към българския фолклор и изкуството изобщо.
Първият Регионален детски фестивал „Ден на таланта“ –  Драгиново -2021г. се радва на широк интерес за участие и дава заявка да стане традиционно значимо събитие в Драгиново, в община Велинград и в област Пазарджик и като такова, да допринася и за развитие на културния туризъм в района.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn