Ученици от ОУ“Проф. Марин Дринов“ ще бъдат наградени при отбелязването на Международния ден за безопасен интернет “От теб з@виси“

Само за последните 6 години възрастта, на която най-много български деца влизат за първи път в интернет, е спаднала с 3 години – от 9 на 6 години, съобщават организаторите на отбелязването на предстоящия Международен ден за безопасен интернет “От теб з@виси“.

В същото време родителският надзор започва да отслабва от 9-годишната им възраст. Какви рискове крие това, показва национално представителното изследване „Децата на България онлайн“, проведено в края на 2016 г. от “Маркет Линкс по” по поръчка на Националния център за безопасен интернет. Най-важните резултати от изследването в сравнение с предишно проучване от 2010 г. ще бъдат представени по време на отбелязването на международния Ден за безопасен интернет, коeто ще се състои на 7 февруари в над 150 държави на всички континенти.

В България на него ще присъстват над 70 млади хора, учители, родители и експерти в Детския научен център „Музейко“ в София. По време на събитието ще се състои и тържествена церемония за награждаване на групи ученици от Стара Загора, Божурище и ОУ“Проф. Марин Дринов“, гр. Панагюрище, които се представиха най-добре в провеждането на образователна дейност сред връстници в рамките на национално състезание между обучението от Центъра за безопасен интернет киберскаути. Дриновци бяха класирани на престижното 3-то място, съобщиха с гордост от училището.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn