Джеси Потестас е новият помощник-учител по английски език в Професионалната гимназия

Джеси Потестас е новият помощник-учител по английски език в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм. Той е в Панагюрище благодарение на съвместен проект по програма „Фулбрайт“, финансиран от „Асарел-Медет“ АД, „Оптикоелектрон груп“ АД и „Оптикс“ АД. Учител- ментор на Джеси Потестас е Пенка Цвяткова.

През учебната 2018/2019 година,  помощник-учителят по английски език ще има часове в почти всички класове на Професионалната гимназия, като най-много ще са в паралелките на дуално обучение.

Джеси вече е успял да впечатли своите ученици не само със знания. На първата си среща с тях той им посвирил на укулеле, изпял им няколко песни, част от тях български.

Оказало се, че освен че притежава музикални умения, той е и отличен кулинар, владее тънкостите на тайландската кухня и обещал, че с удоволствие ще ги сподели с новите си приятели, а в замяна очаква те да го научат как да приготвя специалитети от българската национална кухня. Джеси Потестас е със специализация „Здравеопазване” и  готов е да направи индивидуална здравословна диета на всеки желаещ.

Той ще продължи традицията, създадена от неговия предшественик американеца Аарън Рос, два пъти седмично, в неформална среда, на кафе да общува с учениците на английски език. Същевременно ще се опита да научи трудния български език.

Джеси Потестас е на 25 години. Роден е във Филипините, но от 11-годишен живее в Америка със семейството си. Баща му е лекар, а майка му медицинска сестра. Има 4 сестри и 2 братя, като той е най-големият.

Джеси Потестас е в България по програмата “Фулбрайт – Фондация Америка за България” за помощник-учители по английски език, която предоставя възможност на млади американци с бакалавърска или магистърска степен в различни области, да преподават английски език в държавни български гимназии за една учебна година като помощник-учители. Програмата има за цел да повиши качеството на преподаване на английски език в българските училища, както и да разшири образователния и културен обмен между България и САЩ.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn