Дида Гемиджиева представи новия си сборник с разкази „По панагюрски 2”

В Деня на музиката и поезията – 1 октомври, Дида Гемиджиева представи новия си сборник с разкази „По панагюрски 2”, в уютната атмосфера на ресторант „Орфей”, сред близки и приятели.

Художник на корицата и илюстрациите е Стайо Гарноев. Книгата е издадена в панагюрската Издателска къща „Оборище”. Организатори на събитието бяха „Лайънс клуб“ – Панагюрище и клуб „КЛИО” при НЧ „Виделина – 1865”.

Гемиджиева благодари на всички, подкрепяли нейните проекти през годините. Гостите споделиха впечатления от новата ѝ книга, и вдигнаха наздравица за авторката, с пожелание за бъдещи творчески предизвикателства.

Припомняме, че първата книга „По панагюрски” беше представена през 2016 година, в Деня на хумора и шегата – 1 април, в голямата зала на НЧ „Виделина – 1865”. Три години по-късно, Дида Гемиджиева поднесе на своите читатели нова порция смях по панагюрски.

„Всяка прилика с действителни лица е случайна. Да видим кривиците си, да се посмеем заедно и да си простим”, пише авторката в предговора на книгата.

Сборникът с разкази „По панагюрски 2” е едно от одобрените от Община Панагюрище проектни предложения за финансиране на местни творци по проект „Панагюрище – духовност и творчество в едно“ за 2019 година.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn